Mjäka och krusa

image50
Har aldrig varit min grej, och kommer aldrig att bli. Någon som vet hur man gör? Det vet ni säkert. Mitt motto är: Passar inte sällskapet, så thank you and goodbye.

Flashback

image49
Hej Gud! Min kompis är i flyttagen, och den 1:e oktober så är det dax. Hon har smygbörjat lite genom att köra lite småsaker innan själva möblerna ska tas. Jag tog några påsar och lådor i min bil och hjälpte henne igår. Vi ställde av allt på parkeringen utanför och gick i omgångar upp till lägenheten med prylarna. Jag lånade hennes nycklar, tog några påsar på axeln, medan hon stod kvar och "vaktade". Inne i lägenheten ser jag att hon börjat köra grejer och det stog påsar, väskor och smålådor i ena hörnet av vardagsrummet. Jag ställde ner det jag hade burit upp och gick snabbt runt och kikade i lägenheten. Det ekade när jag gick över parketten och mot den franska balkongen. Det doftade rent. Öppnade lite och släppte in lite luft. Fick plötsligt en flashback, från när man var 20-25 och precis hade flyttat ihop med någon förälskelse, hehehe...! Starten på något nytt. Allt kom emot mej. Doften av rengöringsmedel och ekot i tom lägenhet när klackarna slår mot parketten. Deja vue...av högsta rang! Amen

Städning

image48
Hej Gud! Det senaste året så har jag varit duktig. Jag har städat och hållt efter min lilla lägenhet. Fick hjälp med att packa ner och stuva om saker som stått i bokhyllor och som jag sällan tittar i. Mycket av det hamnade i mitt källarförråd. Jag har också varit duktig på att städa i min adressbok. Där fanns en del gammalt som jag inte heller använder. Folk som inte hör av sig etc etc. Folk som inte svarar mig bara för att dom endast är intresserade av sitt och sina. Även folk som ställer krav och vilkor, om jag ska "få" umgås med dom. Velar fram och tillbaka. Om det tycker jag inte - så bort, bort, bort! Hellre ensam än i kasst sällskap. Amen

Nyårsafton 2007

image47
Hej Gud! Det kanske låter tidigt och en aning förhastat, men jag har faktiskt planerat in min nyårsafton i år. Om det nu inte är så att jag ska jobba, vilket jag enl schemat ska göra. Men kanske att jag kan byta bort? Nyår är lite speciell för mig, eller har nog blivit det dom senaste åren. Jag kan gå tillbaka och titta lite på vad jag gjort, och ser att jag jobbat åtminstone 4 nyår. Det senaste nyåret försökte jag övertala en kompis att komma hit. Han har varit här 3-4 nyår tidigare. Men det var några år sedan. Han ville inte göra nåt speciellt och tyckte de va tidigt att planera nåt. Det var väl i nov jag tog upp det, så ok. Tiden gick och han sa att skulle de va nåt, så fick jag komma till honom på nyår. Kändes som han ställde vilkor eller ultimatum, men så blev det iallafall. Året innan jobbade jag minns jag, och det var mer än segt. Ensam åxå.
Nyår 2004 flydde jag härifrån och hälsade på några 10 mil utanför stan. Relationen mellan paret var på upphällningen och kvällen blev däran. Intresset för en trevlig nyår verkar fullständigt avta allt eftersom man blir äldre. Synd, tycker jag. Men i år har jag bestämt mej för att fira den själv, med allt va det innebär. Vill ha en "riktig" nyår, som jag inte haft på några år. Inget ska stoppa mej. Det ska va fest! Tänker laga till nåt gott, typ fläskfile´ med potatisgratäng, något som aldrig funnit sig i denna lägenhet innan. Och så ska jag ha snacks å öl o sprit och musik och tv. Och vid tolvslaget går jag ut å kollar raketer. Tänker inte skicka några nyårs-sms. Det har jag gjort så många gånger och besvikelsen av att inte få några tillbaka, den klarar jag mej utan. Och jag tänker inte truga å be folk för att komma. Och jag åker inte till er...!
Amen

RSS 2.0