Tips till giftassugen karl

Att ingå äktenskap är för många män något alldeles speciellt och något som en man ser som något fulländat. Vägen dit är som bekant inte alldeles lätt eftersom man tvingas genom gå en del faser. Dom första faserna är relativt enkla att passera, men ju längre fram man kommer, dessto knepigare blir det.

Fas ett:

1. Gå fram till en kvinna som du känt ett tag och har ett gott öga till (på arbetet, på firmafesten, danskursen eller kollega). Säg orden:
- Jag älskar Dig! Älskar du mig?
Hon kommer då att svara: Ja!
Så! Ni är nu ett par.

Fas två:

2. Efter c:a en månad, så knackar du din partner på axeln och frågar:
- Hej, älskling! Vill du gifta dig med mig?
Hon kommer då att svara: Ja! Och så gör ni det.



Du har nu passerat fas ett och två. Fas tre infinner sig c:a 24 timmar efter själva bröllopsakten.

Fas tre:

Den består i att ni båda ska ta hand om era bröllopspresenter. Nu börjar egentligen det kluriga och många män tycker detta praktiska arbete är förödande. Men det är alltså en del i själva giftemålsprocessen.
Vad man enklast gör, är att försöka samla ihop alla mottagna presenter och ställa i ett avskilt rum. Där kan man lätt avgöra hur mycket det samlade värdet är. Det är viktigt. Har t.ex släkten på din sida givit lika mycket som hennes? Gör upp en lista och specificera. När detta är klart, så återstår transporten från stället där mottagningen ägde rum till gemensamma boendet. Att hyra en släpkärra är inte alls någon dum ide´. Något att ha med i planeringen.

Fas fyra:

Nu stiger svårighetsgraden ytterligare för den lyckostinne brudgummen. Det som varit lätt i början, ter sig nu väldigt knepigt. Och som sagt, vem har sagt att det ska vara enkelt att bli lycklig? Fjärde fasen består i att skicka ut tackkort. Här är det många som anser att det knappt är lönt att gifta sig p.g.a. detta jobb. Därför drar sig många män för att ens nämna ordet "stadga sig". Men iallafall, det ska göras. Försök att minnas hur många som egentligen infann sig under själva bröllopet. Glöm inte någon. Gör en skiss. Sätt er ner båda två och ta god tid på er. Skulle ni inte komma ihåg alla ni bjöd in (för det var ju egentligen några månader sedan), så gör det ingenting. Om ni båda två avspänt sitter och bollar minnestankar emellan eder så kommer ni nog ihåg vilka det var. När någon av Eder kommit på ett namn, skriv ner det på en kladdlapp så länge. Ni kan sedan använda denna kladd när ni ska skriva själva tackkortet. Svårt - men med tiden så ger det sig...

Fas fem:

Fas 5, den som vi anser vara den sista fasen och den absolut svåraste. Hade denna fasen inte infunnit sig, så hade förmodligen världen sett annorlunda ut idag. Denna fas gör att mången man drar sig för giftemål. Fasen är antagligen naturens egen kraft, att se till så inte alla män ska bli gifta. Våran jord skulle då bli överbefolkad på kort tid. Slutfasen kan vi kalla den för, och den handlar om hur och var ni ska placera Era möbler i ert  slutgiltliga bo. Stora problem alltså. Men även nu, gör upp en skiss! Sätt er ner båda två och rita upp er lägenhet/hus. Rita upp era möbler i rätt propotioner på papper, och klipp ut. Det hela ska se ut som ett dockskåp - fast sett ovanifrån. Detta är egentligen en bra test på hur ni båda kan samarbeta. "Ska den blå byrån stå i hallen - eller i sovrummet under den röda spegeln?". "Ska mormors vitrinskåp placeras i köket bredvid fabro Bengts moraklocka - eller ställer vi den jämte beddsoffan i lilla rummet?". 
Frågorna kommer att bli många, och har ni löst dessa problem tillsammans, så tror jag att ni kommer att få många härliga år tillsammans. 

Tyvärr, är det ju så att för att bli lycklig, så krävs arbete. Fas 1 & 2 är ju som vi alla vet en enkel transportsträcka fram till dom många tuffa faserna i slutet. Men enträget arbete vinner i slutändan! Tro oss!

Amen  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0